Stigao odgovor iz Zrinjskog za Peteva: Bilbija je naš kapiten

Lider m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je učinkom Nemanje Bilbije putem svojih zvaničnih kanala na društvenim mrežama očito odgovorio selektoru reprezentacije BiH Ivalyu Petevu na izjave o razlozima izostavljanja najboljeg igrača bh. prvenstva.
Naime, Bilbija se nije našao na spisku selektora za prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, a Petev je na današnjem okupljanju ponudio i objašnjenje za taj potez.

“Tražio sam drugi profil igrača. Americi moramo odgovoriti, trkom, borbom i snagom. Pozvao sam drugi profil igrača. Prioritet sam dao igračima iz Premijer lige, ovo je prilika njima da pokažu svoj kvalitet na treninzima i utakmici. Želim da se nametnu i da produžimo dalje”, rekao je Petev.

Vrlo brzo oglasio se Zrinjski ističući da je Bilbija u posljednja 22 premijerligaška nastupa postigao čak 22 pogotka.

Nemanja Bilbija je u posljednjih 10 službenih utakmica strijelac bio u svakoj od tih 10 utakmica! Nemanja Bilbija je u sezoni 2020/21 bio najbolji strijelac prvenstva! Nemanja Bilbija je drugi najbolji strijelac Premijer lige svih vremena sa 107 pogodaka! Nemanja Bilbija je kapiten Zrinjskog”, poručili su iz mostarskog kluba.

Pratite rezultati uzivo online!

Leave a Reply

Your email address will not be published.