Koliko košta kampovanje?

Možete iznajmiti opremu za kampovanje u kampovima, ali to će biti zaista skupo. Ako verujete da ćete ići na kampovanje, isplati se kupiti vlastitu opremu za kampovanje. Ili još bolje pozajmite opremu za kampovanje. Na ovaj način je besplatno, a takođe možete dobiti osećaj za kampovanje bez većih ulaganja. 

Takođe možete uštedeti novac na opremi za kampovanje kupovinom polovne opreme za kampovanje na internetu. Možda ćete ovom metodom jeftino dobiti šatore, vreće za spavanje i jastučiće.

Na non-stick-u možete jednostavno koristiti poleđinu koju trenutno imate. Preko nje postavite vreću za smeće da biste dobili hidroizolaciju. To vas u osnovi neće koštati ništa. Nasuprot tome, za kvalitetan paket planinarenja ili ruksaka možete platiti više od 17.000 dinara.

Kampovanje za početnike | Zapali iz (z)grada

Šator: 6.000-50.000 dinara

Molimo vas da ne kupujete nekvalitetan šator. Ako kiša pada, zeznuli ste se (kao što se dogodilo ljudima koje sam sreo na planini i koji su me molili da ih „spasim“). To ne znači da vam treba super skupi šator.

Moj prvi šator koštao je oko 7.000 dinara i odlično se držao čak i u vetrovitim, kišnim uslovima. Ako tražite velike porodične šatore, oni će biti skuplji, ali uveče koštaju manje od hotelske sobe.

Profesionalni visokokvalitetni šatori funkcionisaće više od 45.000 dinara. Opet, u stvari ne morate mnogo ulagati u šator. Skupi šatori su sjajni ako želite da pređete na lagani ranac, s obzirom da imaju puno manje od jeftinih šatora. 

Svaka vreća za spavanje koja košta preko 12.000 dinara postaće ili ultra lagana ili će biti stvorena za četiri sezone. Ako zimi nećete kampovati ili trenirati na velike daljine, onda vam ne treba ništa skuplje u poređenju sa ovim. Moja prva vreća za spavanje koštala je približno 4.000 dinara i pokazala se odlicno.

Ako vam ne smeta da spavate na tvrdoj podlozi, jeftina podloga za spavanje od 1.500 dinara bi trebala biti u redu. Možete čak i da koristite trikove poput stavljenja puno lišća ispod šatora pre postavljanja da biste stvorili prirodni jastukasti sloj.

Verovatno najbolji šator za kampovanje - Domino Magazin

Štednjak i benzin: 10 do 200 dolara

Za veće porodice koje kampuju automobilom, verovatno će vam trebati nešto mnogo veće sa dva gorionika. Oni se mogu dobiti za otprilike 12.000 dinara, a skuplji koštaju oko 25.000 dinara.

Prilikom kampovanja možete da koristite uobičajene posuđe za šporete na plin. Bez obzira na to, oni su često teški i dosadni za pakovanje. Definitivno će vaše iskustvo učiniti boljim ako uložite u posuđe posebno dizajnirano za kampovanje.

Većina kompleta kampova za kuvanje uključuje nekoliko vatrostalnih lonaca i šolja, šerpi i posuđa. Što je materijal lakši i trajniji, skup će koštati skup.

Next Generation Portable Wood Burning Stoves for Camping - www.turas.tv

Hladnjak: 0 do 30.000 dinara

Sastavljam 0 dinara, jer je ovo potpuno neobavezan proizvod. Ali većina automobilskih kampera će verovatno poneti hladnjak (tako mi je rečeno). 

Za transport sopstvene vode možete koristiti samo uobičajene plastične boce. Postoji mnoštvo izolovanih čutura i hidratantnih pakovanja posebno stvorenih za kampovanje i treking.

* Ako idete na kampovanje ili planinarenje po vrlo hladnom vremenu, trebaće vam zimska boca i izolator.

Uže: 500-2.000 dinara

Lampa: 2.000-4.000 dinara

Ne trošite manje od 2.000 dinara na lampu, jer ćete na kraju imati ogroman komad plastike koji skače po glavi i onaj koji jede bateriju. 

Postoje neke hladne lampe višeg nivoa koje se pune na solarnu energiju ili imaju super čvrste zrake.

Ovo je samo još jedna neobavezna stvar, ali korisna stvar prilikom kampovanja. Moderne kamp-arene imaju sjajne funkcije poput sklopivog i Bluetooth veze. Mnogo ljudi obožava lampione na solarnu energiju i za kampovanje. Kul kampiranje je da baterijsku lampu možete da bacate u fenjer tako što ćete je osvetliti kroz bokal za vodu.

Starlyf solarna lampa | TV Shop

Odeća: 0-20.000 dinara

Preporučujem vam da ponesete vašu odeću na kampovanje. Jer kupovanje odeće za kampovanje ume biti prilično skupo. Obratite pažnju na vremensku prognozu. Vreme je skoro isto kao sportsko kladjenje jer nikad ne znate šta možete da dobijete. Ako vidite da vam se sprema kiša budite spremni.

Kako se opremiti za kampovanje po hladnom vremenu?

Hrana: 500-6.000 dinara

Uglavnom hrana na dnevnom nivou vam izadje oko 1.000 dinara. Zavisi od toga koliko jedete i šta jedete. Ako idete sa porodicom izaći će vam dosta skuplje. Zato preporučujem da ponesete više para za svaki slučaj.

Saveti za pripremu hrane za kampovanje

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *